2019

Bekijk alle foto’s van een activiteit door op de link boven of onder de foto te klikken

Je komt dan terecht bij het fotoalbum en kunt alle foto’s bekijken door naar beneden te scrollen.

Je kunt ook op een foto klikken  en ze dan één voor één bekijken. Rechts boven zie je dan een linkje. Als je dat aanklikt kun je een reactie bij de foto geven.

————————————————————————————————————-

Lezing Dr. van Doorn

3 januari

https://photos.app.goo.gl/eThYn7Gp75PFBTph6


Donderdag 3 januari gaf Dr. van Doorn een lezing over zijn verblijf als chirurg in het oorlogsgebied in Irak en Zuid Soedan. Hij had een diapresentatie over zijn werk als chirurg in dienst van het Internationale Rode Kruis. Over het vreselijke leed en de wonden van de slachtoffers, die door granaatscherven en geweerkogels waren geraakt. Over de omstandigheden waarin geopereerd moest worden. Over dilemma’s die genomen moesten worden bij sommige operaties. Medisch personeel van over de hele wereld werken daar samen om de oorlogsslachtoffers te helpen. Een lezing waar we nog uren naar zouden kunnen luisteren. We kregen zo een goed beeld wat zich in oorlogsgebied afspeelt.


Jaarvergadering met de Loswalklinkers

9 januari

https://photos.app.goo.gl/SWVa6enWa7MvGpdF8

9 januari was de jaarvergadering. Na het officiële gedeelte, Jeanne las de notulen van het afgelopen jaar voor en Willy las het kasverslag voor, was er tijd voor ontspanning. Deze keer met een optreden van de Loswalklinkers. Zij wisten de sfeer erin te houden. Weer een gezellige avond.


Creatieve avond kaarten maken

23 januari

https://photos.app.goo.gl/m9qMF5U2mxtWJRxB7

23 januari was er een creatieve avond kaarten maken. 14 leden hadden zich hier voor opgegeven. Aan de foto’s is wel te zien dat de leden druk waren met het maken van de kaarten. Vooral met het Irisvouwen, een techniek die nog niet iedereen kende en erg aansloeg. Op de foto’s zijn de mooie creaties te zien. Het was weer een gezellige avond.


Spellenmiddag

7 februari

https://photos.app.goo.gl/qXRs2cN2sMezTtHT7

Met zo’n dertig leden was het gezellig druk op de spelletjesmiddag in de Viersprong. Er stonden veel verschillende oud Hollandse spellen. We werden in zeven groepen verdeeld en hadden rond 16.00 uur alle spellen gehad. Sommig spelers waren lekker fanatiek en iedereen had het goed naar de zin. Nog even gezellig napraten onder het genot van een drankje. Weer een geslaagde middag


Bowlen

22 februari

https://photos.app.goo.gl/4gQNkfYUpbNVcuMA6

Met 15 leden gingen we bowlen bij Merlijn in Oosterhout. Zoals altijd was het weer een gezellige competitie. Héééél veel ballen kwamen in de goot terecht. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop nog even een afzakkertje voor we weer huiswaarts gingen. De meeste waren op de fiets, want het was lekker weer.


Lunchen bij de Rooi Pannen

20 maart

https://photos.app.goo.gl/ce1ex9RRvcF5L4cLA

Zoals altijd was het weer een volle zaal bij de Rooi Pannen. Het voorgerecht was tonijn, het hoofdgerecht eendenborst en ijs met mouse als toetje.


Voorjaarsbijeenkomst

27 maart

https://photos.app.goo.gl/gKMr3amudGADJXhXA

Bij de voorjaarsbijeenkomst kwam de heer Hoogersteger ons laten zien hoe een AED werkt en wat je moet doen bij een hartstilstand. Direct handelen is het eerste vereiste. 112 bellen en zo snel mogelijk beginnen met reanimeren. Elke seconde telt. In Dongen zijn er 22 AEDs, die buiten in kasten hangen. Ook hanger er nog eens zo’n aantal bij diverse bedrijven en winkels. Wil je een cursus volgen, dan kun je je aanmelden via de website van St. Reanimatie Dongen. Na de pauze was er nog een diapresentatie met foto’s van de activiteiten van de afgelopen 2.5 jaar. We waren voor het eerst op onze nieuwe locatie De Viersprong, wat iedereen goed is bevallen. Leuke zaal, goed ingericht en een gezellige sfeer.


Lentewandeling

4 april

https://photos.app.goo.gl/krQjQPDkqwfZLein6

Zoals bij de herfstwandeling waren er ook veel leden, die meegingen met de lentewandeling. Trees had een wandeling georganiseerd in het natuurgebied achter de Moerse Hoeve. Het was fris, maar met af en toe een lentezonnetje was het heerlijk wandelen. Na afloop was er een heerlijke kop soep. Dat ging er wel in na zo’n wandeling.


Keukenhof

10 april

https://photos.app.goo.gl/D67UpYxXT2Dr6HMU8

Om 9.00 uur vertrokken we voor ons jaarlijkse reisje naar de Keukenhof. Iets voor 11.00 uur arriveerden we in Lisse. We waren niet de enigen. Rijen met bussen, veelal uit het buitenland stonden er geparkeerd. Bij binnenkomst eerst naar de koffie met iets lekkers erbij. Daarna kon ieder zijn eigen plan trekken. De meesten bleven echter bij elkaar. Bloemen, veelal tulpen, te kust en te keur. Prachtig om al die kleuren te zien. Het thema dit jaar was Flowerpower. Af en toe moest er even gerust worden onder het genot van een drankje. Moe maar met mooie indrukken gingen we om 17.00 weer richting Dongen, waar de dag werd afgesloten met een heerlijk dinertje bij Koert in de Salamander


Creatieve avond Macramé

17 april

https://photos.app.goo.gl/Hc9JMKh3Zb3UVaes8

Veel creatievelingen hadden zich opgegeven voor de workshop macramé, wat weer helemaal in is. Velen hadden vroeger, soms wel 30 jaar geleden ook al eens gemacrameed. Nu gingen we een plantenhanger maken. Het bleek toch iets moeilijker en langer te duren dan was ingeschat. Maar iedereen ging met een mooie plantenhanger naar huis. En gezelligheid kent geen tijd.


Indekoperenketel

6 mei

https://photos.app.goo.gl/Z6LwuEmWidb5wQG28

Omdat de animo voor deze excursie zo groot was, werd zowel in de morgen als in de middag een bijeenkomst georganiseerd. In het distilleerbedrijf werden we ontvangen met een kopje kruidenthee. Daarna volgde een diapresentatie en werd de destilleertechniek uitgelegd. Na de pauze volgde een geursessie om kennis te maken met diverse etherische oliën. Na afloop kreeg iedereen nog een geurstick mee naar huis.


Meerseldreef

14 mei

https://photos.app.goo.gl/LVr6zmACzEYc8tjH7

Ook dit jaar gingen we in de meimaand met de fiets naar Meerseldreef. Nadat we naar de H.Mis in de kerk waren geweest zijn we naar de Maria grot gegaan om daar een kaarsje aan te steken. Op de terugweg hebben we in Ulvenhout even gestopt om iets te drinken. De dag werd afgesloten met een lekker diner in Dorst. Het was een beetje fris, maar met de zon er toch bij was het goed weer om te fietsen.


Hasseltse kapel

20 mei

https://photos.app.goo.gl/r7h3tE1JY9Giq6zU6

Ook dit jaar zijn we in de meimaand twee keer naar de Hasseltse kapel gegaan. Woensdagmiddag 8 mei waren er maar 5 dames, die uiteindelijk met de auto zijn gegaan, vanwege het erg slechte weer. Maandagavond 20 mei waren er 8 dames die met de fiets zijn gegaan. Het was toen wel droog, maar best wel koud. Na het bidden in de kapel werd er op de terugweg bij de Moerse Hoeve  een lekkere kop koffie of thee gedronken. Maandagmiddag heeft de fietsgroep ook de Hasseltse kapel bezocht.


Fietsdag naar Baarle Hertog

6 juni

https://photos.app.goo.gl/1jN3rf9R9jwzQ2Fu6

FIETSDAG

Donderdag 6 juni vertrokken we met 19 dames vanaf de Boerenbond voor onze jaarlijkse fietsdag. Via de fietsbrug reden we naar Gilze waar we koffie/thee hebben gedronken met heerlijk appelgebak  erbij. Daarna fietsten we via een mooie route verder naar Baarle-Hertog waar we bij “Brownies&downieS” een uitgebreide lunch kregen aangeboden. Na de lunch zijn we naar het kaarsenmuseum gegaan waar een gids ons uitleg gaf over de prachtige kaarsen die gemaakt zijn door Frits Spies. Na dit alles zijn we via het “Bels lijntje” richting huis gefietst met nog een frisstop bij de “Zeven Geitjes”in Tilburg. Het was weer een hele mooie fietsdag.


IJsboerderij

20 juni

https://photos.app.goo.gl/eKM6HEc9pCY7gtgi8

Met 20 leden vertrokken we met de fiets naar de ijsboerderij “bij Snoek”in Teteringen. Ze maken daar ijs met de melk van eigen koeien. De regen die voorspelt was bleef gelukkig uit. Bij aankomst kregen we koffie/thee met een lekkere bonbon. Daarna volgde een rondleiding bij de koeien. Vanwege de hygiëne konden we niet in de ruimte waar ijs werd gemaakt. Tenslotte konden we nog wat rondkijken in het streekwinkeltje en kregen we een lekker ijsje toe.


Najaarsbijeenkomst

4 september

https://photos.app.goo.gl/mNkAc5qpWu8HAUgn9

Vol verwachting kwamen de leden naar de najaarsbijeenkomst. Dit zou wel eens een bijzondere avond kunnen worden. De heer Jan-Willem Ruyten, taxateur kunst en antiek, was uitgenodigd om spulletjes, waarvan de leden dachten dat ze waardevol waren, te taxeren en er wat over te vertellen. Schilderijen, bordjes, vaasjes, kannetjes, beeldjes, sieraden, van alles passeerde de revue. Meestal kitsch of van weinig waarde. Een paar uitschieters waren een aquarel, een gouden heren zakhorloge en wat sieraden. Dus beveiliging terug naar huis was niet nodig. Misschien voor sommigen een desillusie. Alle jaren voorzichtig geweest met hun spulletjes en gedacht dat het veel waarde had. Maar er werd vooral veel gelachen. Een heel gezellige en leerzame avond.


Joodse Begraafplaats

10 september

https://photos.app.goo.gl/PEhVBZf5YtrogsEn7

Met een mooie fietstocht langs het kanaal en door de bossen gingen we naar Oosterhout voor een rondleiding op een Joodse begraafplaats. De weergoden waren ons zeer gunstig gezind. We hadden een stralend zonnetje. De begraafplaats is moeilijk te vinden omdat het nergens staat aangegeven. Achteraf hoorden we dat dit te maken had met vandalisme, waar ze veel last van hadden gehad. Een gids vertelde over het ontstaan van de begraafplaats. Joden worden nooit naast een kerk of dergelijke begraven. Die worden altijd ergens achteraf begraven. Als ze gestorven zijn, zijn ze niet rein meer. Alle grafstenen staan in dezelfde richting. Naar het oosten, naar Jeruzalem. Ze hebben ook een andere jaartelling, maar bij de meeste grafstenen stond de tekst in het Hebreeuws en daaronder stond het in het Nederland. Op de begraafplaats lagen ongeveer 180 Joden. Heel af en toe wordt er daar nog iemand begraven. Ook waren er nog 2 oorlogsgraven. Er waren ook borden waarop namen stonden van Joden die waren omgekomen in o.a. Auschwitz en Sobibor Een interessante excursie. Na afloop fietsten we nog even langs Woods voor een kopje koffie.


Kerstkaarten maken

2 – 9 – 11 oktober

https://photos.app.goo.gl/8TSBxQeKh1ZEasXF9

De animo was groot bij het maken van kerstkaarten. Ook gezellig omdat er in kleine groepjes gewerkt werd. De leden kregen daardoor meer aandacht. Vol ijver werden er 3 kerstkaarten gemaakt met mooie resultaten. Iedereen vond het voor herhaling vatbaar.


De Rooi Pannen

23 oktober

https://photos.app.goo.gl/8LJ3GhLCjMbPqbTP6

Het was weer gezellig lunchen bij de Rooi Pannen.


Rabo-clubkasactie

De opbrengst van de Rabo-clubkasactie was weer een groot succes. Rabobank, bedankt.


Herfstwandeling

7 november

https://photos.app.goo.gl/oVpmw3844UyTvicS9

Op donderdag 7 november gingen we weer met een aantal van onze leden een herfstwandeling maken. Deze keer gingen we naar de Duiventoren. Om 11.00 uur vertrokken we met 28 leden vanaf den Hespel. Langs een hele mooie route zijn we door de Duiventoren gelopen. Helaas zat het weer niet mee, de hele wandeling hebben we in de regen gelopen.Ondanks dat, hebben we toch genoten van de mooie herfstkleuren en de vele paddenstoelen die er nog stonden. Daarna smaakte de erwtensoep met brood en kruidenboter des te beter.


Pneumokokkenvaccinatie

14 november

https://photos.app.goo.gl/AWzRgg9gXtGG8zox5


Remedica verzorgde in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een voorlichtingsbijeenkomst over het Pneumokokkenvaccin. Een vroegere verpleegkundige legde uit waarom de vaccinatie zo belangrijk is en wat de gevolgen van Pneumokokken kunnen zijn. Vanaf 2020 kunnen mensen tussen de 60 en de 80 jaar zich laten inenten. Dit gebeurt om de 5 jaar (60-65-70-75-80 jaar). Dit betekent dat de huisarts in 2020 in de oproep voor de griepprik ook het pneumokokkenvaccin zal aanbieden. Toch iets om over na te denken.

____________________________________________________________________________

Creatieve avond

20 november

https://photos.app.goo.gl/2eLJCT7Z8MdxFwLN6

Het was weer een gezellige knutselavond. Alles kwam aan bod. Verven, plakken stippen en lijmen. Maar aan het eind van de avond ging iedereen met een leuke bloempot “pop”naar huis.

____________________________________________________________________________

Kerststuk maken

11 december

https://photos.app.goo.gl/eXFzy97fDxdSbgha9

Met 18 leden hebben we een kerststuk gemaakt onder leiding van Lenie. Zoals de foto’s laten zien werd er fanatiek gewerkt. Dat de meeste groene vingers hebben blijkt wel uit het feit dat ze met een mooi stuk naar huis gingen. Ooit hoop ik ook groene vingers te krijgen. Maar met hulp heb ik nu ook een mooi stuk op tafel staan.

____________________________________________________________________________

Kerstviering

18 december

https://photos.app.goo.gl/cz8t7orCFDtMFuzy9

Een volle zaal in de Viersprong. De wijk van Trees verzorgde deze keer de kerstviering. Zij begonnen de avond met een mooie dienst met veel kerstliedjes, gezongen door ons eigen VIDA koor. Halverwege de dienst werd een onderbreking gehouden voor koffie/thee met heerlijke appelgebak, gebakken door 2 leden van de wijk van Trees. Na de dienst kwam Nelleke Grönloh een kerstverhaal vertellen. Daarna was het tijd voor een drankje en een lekker hapje. De kerststukje werden op een leuke manier “verloot” Per tafel kreeg je een doos die verpakt was met inpakpapier. Je moest een getal afspreken. Onze tafel nam nummer 4. Je moest met een dobbelsteen gooien en gooide je vier dan moest diegene een paar ovenwanten aantrekken, kerstmuts opdoen en dan proberen het papier van de doos te trekken. Lukte dat, dan kreeg je het kerststukje dat op je tafel stond. Een compliment voor de makers van de stukjes, ze waren prachtig. Tot slot las Trees nog een kerstverhaal voor, gestoken in een modern jasje. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen nog een leuk presentje mee. Trees en je wijk, heel erg bedankt voor deze leuke avond.

____________________________________________________________________________