2023

 

 

Bekijk alle foto’s van een activiteit door op de link onder de foto  te klikken.

Je komt dan terecht bij het fotoalbum en kunt alle foto’s bekijken door naar beneden te scrollen.

Je kunt ook op een foto klikken  en ze dan één voor één bekijken. Rechts boven zie je dan een linkje. Als je dat aanklikt kun je een reactie bij de foto geven.


 

Jaarvergadering

11 januari

https://photos.app.goo.gl/eURWZHPuSCVvjTRg6

Bij de jaarvergadering werd eerst het kasverslag en een samenvatting van de activiteiten van 2022 voorgelezen. Daarna werd er afscheid genomen van Netty Buitelaar als bestuurslid. En werd ikzelf ook in het zonnetje gezet voor mijn werkzaamheden langs de zijlijn. Na een korte pauze trad de cabaretgroep “de Gulle Lach”op. De groep bestond uit 6 dames en 6 heren. Zij brachten een gevarieerd programma met liedjes en sketches. Met de liedjes werd er flink meegezongen.

—————————————————————————————————–

Marco van Strien

24 januari

https://photos.app.goo.gl/RRBMMiPMRxgKu9aJ8

Dinsdag 24 januari 2023 kregen we een rondleiding bij keurslagerij van Strien in ’s Gravenmoer. We werden ontvangen met koffie/thee met worstenbrood door Marco en zijn zoon Thijs, die in de toekomst de slagerij over zal gaan nemen. In 2 groepen kregen we uitleg over het bedrijf. Marco ging daarna een heel stuk van een varken uitbenen en gaf daarbij uitleg hoe wij het vlees kennen als het in de winkel ligt. Terwijl wij nog verschillende hapjes en drankjes kregen ging Marco onverstoord verder met zijn werk en uitleg geven. Het was een zeer interessante middag die super verzorgd was. Slagerij van Strien bedankt voor deze fijne middag.

——————————————————————————————————

Bowlen Merlijn

3 februari

https://photos.app.goo.gl/3ktNS955e68JS4Cd9

Vrijdag 3 februari genoten een aantal dames weer van het jaarlijkse uitstapje naar de bowling baan in Oosterhout. Er werd weer fanatiek gespeeld.

—————————————————————————————————–

porselein stippen

23 februari

https://photos.app.goo.gl/b8LWXXGyT2JQ8dEu6

We hebben weer een gezellige middag gehad met onze creatieve leden. We hebben 3 schaaltjes voorzien van leuke opdrukken met porseleinverf. Elk schaaltje was weer verschillend. De creaties zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes geworden waar ze allemaal blij mee waren. Lia, bedankt dat wij weer bij jou terecht konden.


Rooi Pannen

9 maart

https://photos.app.goo.gl/dZkcfBLSon7WFzBz8

Gezellig lunchen met zo’n 40 leden bij de Rooi Pannen. Het was gezellig. De leerlingen hadden weer goed hun best gedaan om een heerlijke lunch voor ons te maken. We begonnen met een amuse, gevolgd door een soepje met kabeljauw. Het hoofdgerecht bestond uit kip met gebakken aardappeltjes en toebehoren en als toetje vla.

—————————————————————————————–

Modeshow Geert bij voorjaarsbijeenkomst

22 maart

https://photos.app.goo.gl/KHzb3NH1FgX34agUA

Je kon wel merken dat het voorjaar in de lucht hing bij de modeshow van Geert. Mooie en comfortabele kleding werd geshowd door de “mannequins” van Vida, de dochter en schoonzoon van Trees en de 2 zonen van Fred. Alsof ze het dagelijks deden liepen ze langs de leden om hun creaties te te tonen. De belangstelling was groot. Er konden leuke ideeën opgedaan worden qua kledingstijl. Weer een leuke en gezellige avond.


Creatieve middag

6 april

https://photos.app.goo.gl/hfSRZBfzr1wmVke27

Op de creatieve middag hebben we flesjes omkleed met touw, kantjes, kraaltjes en allerlei frutsels. Het was hard doorwerken om alle drie de flesjes in een middag af te maken. Maar onze creatievelingen slaagden er allemaal in om met 3 leuke flesjes naar huis te gaan. Moe maar voldaan zullen we maar zeggen. Was weer een geslaagde middag.

——————————————————————————————————-

Busreis naar Edah Museum in Helmond

19 april

https://photos.app.goo.gl/CF1MLjrGnSVdhcXm7

Woensdag 19 april hadden we het VIDA reisje. We vertrokken om 11.00 uur met 25 dames met de bus van van der Wou bij De Viersprong. In het plaatsje Zeeland genoten we bij Het Witte Huis van een heerlijke lunch. Via een mooie route reden we naar Helmond waar we het EDAH museum hebben bezocht. We werden in twee groepen verdeeld met iedere groep een gids die heel veel wisten te vertellen over het ontstaan van EDAH winkels en het verloop naar supermarkt. Wat je daar ziet was heel herkenbaar voor iedereen. Bij terugkomst in Dongen hebben we nog genoten van een heerlijk 3 gangen diner dat Fred van de Viersprong voor ons had bereid. Het was een geweldige dag.

———————————————————————————————————-

Hasseltse kapel

3 mei

https://photos.app.goo.gl/sReztz7wYdzj4FRe7

In de meimaand is het een traditie om een bezoekje te brengen aan de Hasseltse kapel. Met 14 leden fietsten we langs het kanaal naar Tilburg. Het was prachtig weer. Helaas hadden we niemand die kon voorbidden. Na een kaarsje aangestoken te hebben en even in de kapel te hebben gezeten gingen we buiten lekker in het zonnetje zitten, terwijl de zoetekauwen zich nog even te goed deden aan het lekkers wat er in de snoepkraampjes lag, van noga tot kaneelstok. Op de terugweg gingen we langs de Moerse Hoeve voor de koffie/thee. Het was weer een gezellige middag.

———————————————————————————————-

Meerseldreef

17 mei

https://photos.app.goo.gl/Wx7ksZFn4fsNmxyh7

Woensdag 17 mei gingen we ook dit jaar weer op de fiets naar Meerseldreef. Via een mooie route fietsten we naar Meerseldreef waar we de Mariagrot bezochten en waar we een lunch hebben gebruikt.  Met de terugweg reden we langs de Mark naar Ulvenhout waar we wat gedronken hebben en vandaar weer terug naar Dongen. Het was een mooie zonnige dag, maar wel met een koude wind.

——————————————————————————————–

Jeu de boule

31 mei

https://photos.app.goo.gl/Tz2aTFp8Frgw6YBm7

Woensdag 31 mei gingen we weer gezellig Jeu de Boulen bij Cor en Henk van Loon aan de Eindsestraat, waar we gastvrij werden ontvangen. Het was weer een sportieve en gezellige middag.

————————————————————————————————

Spoorpark Tilburg

15 mei

https://photos.app.goo.gl/ub9fM7xZvTy1mKQ26

In de brandende zon begonnen we aan ons bezoek aan het Spoorpark in Tilburg. Het Spoorpark is een stadspark en dagrecreatiegebied van bijna 10 hectare dat in 2019 is voltooid. Het is aangelegd in een verwaarloosd voormalig spoor- en industriegebied en is gerealiseerd door een burgerinitiatief. Bij aankomst hebben we eerst lekker geluncht en daarna een wandeling gemaakt door het mooie park. Een park dat zeker de moeite van het bezoeken waard is. Na nog even op het terras gezeten te hebben en een lekker ijsje zijn we weer terug naar Dongen gefietst langs het kanaal. Het was gezellig maar hééééél warm.

—————————————————————————————————-

Kersenhof

23 juni

https://photos.app.goo.gl/ERZCqHo5TKsZanU47

Na een fijne fietstocht arriveerden we in Raamsdonk bij de Kersenhof. We werden ontvangen met een lekker kopje koffie/thee en een Kersenhofke. Daarna volgde er een fotopresentatie over het bedrijf en de kersenteelt en volgde een rondleiding met een treintje door de boomgaard. Bij vertrek kregen we nog een puntzak kersen mee voor onderweg. Deze excursie was een mooie afsluiting van onze zomeractiviteiten.


Najaarsbijeenkomst

6 september

https://photos.app.goo.gl/rK7HK6rFBv3628ji8

Veel leden waren weer aanwezig bij de najaar bijeenkomst. Na de pauze werd het informatieve gedeelte verzorgd door de heer Vlemmix, bestuurder van Maria Oord, zorginstelling voor ouderenzorg aan de Hoge Ham, Klooster Zusters Franciscanessen. De heer Vlemmix kwam vertellen over Community Care, een nieuwe vorm van ouderenzorg, die steeds meer wordt toegepast. Was het vanzelfsprekend dat voor elke handeling, zoals steunkousen aan en uitdoen, medicijnen geven e.d. de thuiszorg of verpleegkundige langskwam, nu wordt er meer een beroep op familie, buren en kennissen gedaan. De zorgkosten rijzen de pan uit en moet er dus efficiënter omgegaan worden met inzet van personeel en de zorg die makkelijk door vrijwilligers gedaan kan worden. Een leerzame avond waar we met de neus op de feiten werden dat het anders moet wil er in de toekomst nog goede zorg geleverd kan worden.

——————————————————————————————

Bezoek Sint Jan de Doper, Waalwijk

13 september

https://photos.app.goo.gl/hC3NbaMWsMG6brfh8

Na een fijne fietstocht van een uurtje kwamen we aan in Waalwijk bij Sint Jan de Doper. Al van ver zie je imposante toren. De bouw is niet zoals bij andere kerken. Hij heeft 19 koperen koepels en een lange slanke klokkentoren en veel Byzantijnse kenmerken. Onder leiding van een gids bezochten we deze kerk. De binnenkant is al net zo indrukwekkend. Prachtige glas in lood ramen. Ook de mooie terracotta tableaus met taferelen over de lijdensweg van Christus zijn een ware bezienswaardigheid. Zeker een bezoekje waard. Voor we weer terug fietsten naar Dongen gingen we eerst nog even koffie drinken bij een van de vele terrassen in de binnenstad.

———————————————————————————————

De Rooi Pannen

4 oktober

https://photos.app.goo.gl/KrtzaZjnMd4XU7aQ7

Na een lekker fietstochtje, de meeste waren met de fiets, konden we aanschuiven in de Hermitage, een van de vele eetzalen van de Rooi Pannen. Zowel het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht zag er weer heel mooi uit en smaakte ook heerlijk. Altijd weer een gezellige activiteit, waar al jaren veel leden van genieten.


Midgegolf

22 september

https://photos.app.goo.gl/esUu1waamY2Xa8BDA

Vrijdag 22 september gingen we met een klein groepje  naar De Leemput in Rijen om midgetgolf te spelen. Iedereen was erg fanatiek bezig om het balletje in zo weinig mogelijk slagen in het holletje te krijgen. Het was weer een gezellige middag.

——————————————————————————————

Herfstwandeling

19 oktober

https://photos.app.goo.gl/DuPRQssgoHE47Z2K9

Met een groepje VIDA leden trokken we de bossen in vanaf Beum. Onder leiding van IVN gids Jan van der Aa hebben we paddenstoelen gezien die onze lekenogen niet opvallen. Grote, maar ook hele kleintjes, ze waren er in alle soorten en maten. Jan wist overal de namen van en er nog mooie verhalen bij te vertellen. Geweldig! Ook het weer was ons goed gezind. We hebben geen drupje regen gehad en zelfs de zon liet zich af en toe even zien. Daarna lekker soep eten bij Beum en iedereen ging weer tevreden naar huis.


Remedica

24 oktober

https://photos.app.goo.gl/WuUaerNG533FVtEA7

Themamiddag Positief Najaar.

Deze middag verzorgd door Remedica was interessant en er werd duidelijk verteld met de hulp van dia’s en enkele filmpjes over verschillende onderwerpen zoals: medicijn gebruik, voldoende bewegen, onze hersens en ons grootste orgaan de huid. We mochten verschillende cremes, olie en lotion uitproberen.

———————————————————————————————

Kerstkaarten maken

7 – 8 – 10 – 14- 15 november

https://photos.app.goo.gl/Hye725ynoU6Mf5aW7

Weer gezellig 5 middagen kerstkaarten gemaakt.

——————————————————————————————————

High tea

25 november

https://photos.app.goo.gl/iC5VpBw6oyazgvXa9

Maar liefst meer dan de helft van alle leden kwamen vrijdag 25 november naar de High tea. Een gekakel van jewelste, heel gezellige sfeer en veel lekkere hapjes. Deze waren bereidt door het bestuur en een lid uit elke wijk. Zij hadden geweldig hun best gedaan. Deze middag was een daverend succes mogen we wel stellen en verdient zeker een vervolg.

—————————————————————————————————-

Kerststuk maken

15 december

https://photos.app.goo.gl/mbWScqmcvoqLA5HS7

Vrijdag 15 december hebben we weer met een hele grote groep een kerststuk gemaakt bij Cor van Loon aan de Eindsestraat. Dit keer was het een zwevend stuk. Na koffie met een appelflap begon iedereen enthousiast aan zijn kerststuk en aan het eind van de middag ging iedereen met een mooi stuk naar huis. Met dank aan Lenie.

———————————————————————————————————-

Kerstviering

20 december

https://photos.app.goo.gl/ZKKGVNmatgYm6T5T7

Ruim 70 Vida leden kwamen woensdagavond bijeen in de Viersprong voor de jaarlijkse kerstviering. Dit jaar was het wijk 2 van Jeanne om de avond te organiseren. Eind september kwam de groep bij elkaar om te praten over de indeling van de avond, de uitnodigingskaart en de kerststukjes. Over de uitnodigingskaart hoefden we niet meer na te denken. Ria had al een ontwerp gemaakt en alle plaatjes al gestanst, zodat we ze alleen maar op de kaart moesten plakken. Makkie dus. Op de dag van de kerstviering zelf waren we om 9 uur bij Fred van de Viersprong om de kerststukjes te maken. Met dank aan Lenie voor het groen. ’s Avonds begon de kerstviering met het zingen van kerstliederen, gezongen door het Vida koor. Jeanne, Ria, Angelien en Koosje lazen mooie gedichten voor. Pauze met koffie en kerstbrood. Daarna volgde een kerstquiz, die verre van makkelijk was en waarbij menigeen een gokje moest wagen. De winnaars hadden 12 vragen goed en kregen een leuk prijsje. Na een pauze met een drankje en een hapje moesten we onze hersens nog kraken op een tekening vol kerstballen. Tot slot werden de kerststukjes verloot. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen nog een engeltje met een bonbon erin. De wijk van Jeanne bleef nog even na evalueren. Geconcludeerd kan worden dat iedereen het gezellig vond en we weer een mooie kerstavond hebben gehad.

——————————————————————————————-

Iedereen fijne feestdagen gewenst en een fantastisch nieuwjaar