2018

Bekijk alle foto’s van een activiteit door op de foto bij de activiteit te klikken.

Je komt dan terecht bij het fotoalbum en kunt alle foto’s bekijken door naar beneden te scrollen.

Je kunt ook op een foto klikken  en ze dan één voor één bekijken. Rechts boven zie je dan een linkje. Als je dat aanklikt kun je een reactie bij de foto geven.


Jaarvergadering

10 januari

10 Januari was de jaarvergadering in de Heeren van Dongen. Na het voorlezen van de notulen van het afgelopen jaar en het kasverslag was er tijd voor het ontspannende gedeelte, verzorgd door het Gils Cabaret. Het was een spetterend optreden, waarbij de lachspieren goed aan bod kwamen en zeker voor herhaling vatbaar. Na 12 jaar nam Ineke Magielse  afscheid  als penningmeester. Haar taak wordt overgenomen door Willy Ackermans.


Creatieve avond Mozaïek

31 januari

Een gezellig avond  en leuke resultaten, ondanks het geringe aantal deelnemers. Een bord maken met mozaïeksteentjes. Iedereen legde er zijn eigen creativiteit in.


Lucad Leder

6 februari

Met zo’n 20 leden zijn we op bezoek geweest bij Lucad Leder, een bedrijf aan de Heuvelstraat. Het bedrijf verwerkt leer voor de industrie, voor tassen, schoenen, riemen, meubels e.d. We kregen een rondleiding en konden zo alle processen volgen die nodig zijn bij de verwerking. Het verven van leer,  het droogproces, het leer een print geven, het soepel maken van de vellen. Heel erg interessant. Jurgen en je team, bedankt voor jullie tijd en uitleg.


Bowlen bij Merlijn

23 februari

Zoals elk jaar gingen we weer bowlen bij Merlijn. Ondanks het koude weer, maar met een lekker zonnetje erbij,  gingen weer veel leden op de fiets naar Oosterhout. Na een gezellig uurtje bowlen nog even bijkletsen en een afzakkertje. Daarna gingen we weer richting Dongen.


De Rooi Pannen

19 maart

Met zo’n 45 leden hebben we weer genoten van een lekkere lunch bij de Rooi Pannen. Altijd weer een verrassing wat de leerlingen hebben klaargemaakt.


Voorjaarsbijeenkomst

28 maart

Bij de voorjaarsbijeenkomst kwam Tecla Bovenberg verhalen vertellen over vroeger. Samen met haar man heeft ze een schooltjes museum “het Huismuseum” aan de Bolkensteeg 30, dat op afspraak te bezoeken is. Zij kan prachtig vertellen.


Spellenmiddag Karrewiel

19 april

Veel leden hadden zich opgegeven voor de spelletjesmiddag. Beter konden ze het niet treffen. Het weer was heerlijk, zodat diverse spelletjes buiten konden plaatsvinden. Gezelligheid voerde de boventoon, maar ook werd er fanatiek gestreden. Altijd weer leuk, zo’n lekker ouderwetse spelletjesmiddag.


Klokken en Peel Museum in Asten

25 april

Woensdag 25 april was het jaarlijkse reisje. Dit jaar was er gekozen voor het Klokken en Peel museum in Asten. Bij aankomst in Asten was er eerst koffie met Limburgse vlaai. daarna volgde een rondleiding door het klokkenmuseum onder leiding van een enthousiaste gids, die veel wist te vertellen over het ontstaan en gieten van de klokken. Na een lekkere lunch volgde nog een rondleiding door het Peel museum. Vroeger een groot turfgebied. Tal van dieren  zijn er te vinden, vooral veel vogels. ( foto’s hiervan worden een dezer dagen nog toegevoegd aan de website).Weer terug in Dongen stond er nog een heerlijk diner te wachten bij de Viersprong. We kunnen weer terug kijken op een geslaagde dag. Corrie en Willy, bedankt voor het organiseren van deze dag.


Hasseltse kapel

2 mei

Meimaand is Mariamaand, dus gingen we weer traditiegetrouw met de fiets naar de Hasseltse kapel.  Het is verbazend hoe druk het er altijd is. Ook de snoepkramen, die er dan staan doen goede zaken. Na afloop gingen we nog koffie drinken bij de Moerse Hoeve.


Meerseldreef

8 mei

Zoals elk jaar gingen we nu ook weer naar Meerseldreef. Het is immers meimaand. De goden waren ons goed gezind. Met een temperatuurtje van 28 graden kon de fietstocht er naar toe en terug al niet meer stuk. Maar net op tijd kwamen we aan in Meerseldreef voor de Mis. Na de Mis lekker op het terras  de boterhammetjes opgegeten. Op de terugweg werd er een stop gehouden bij Jeugdland  om de dorst te lessen en de dag werd weer afgesloten met een lekker diner.


Hasseltse kapel avond

14 mei

De maandagavond groep ging met 10 leden naar de Hasseltse kapel. Op de heenweg via het nieuwe fietspad langs het kanaal. Na het rozenhoedje gebeden te hebben en een kaarsje te hebben aangestoken werd er weer richting Dongen gefietst met een tussenstop bij de Moerse Hoeve, waar het heerlijk toeven was  in het avondzonnetje op het terras.


Bezichtiging  Hubertuskerk Dongenvaart

25 mei

Vrijdag 25 mei gingen we de Hubertuskerk in Dongen-Vaart bezichtigen. Deze kerk wordt bewoond door Wouter en Liesbeth de Zwart, zij hebben dit verbouwd tot een prachtige woonruimte. Nadat we hartelijk werden verwelkomt, kregen we een rondleiding door hun huis en aangrenzende prachtige tuin.Toen was er tijd voor koffie/thee met heerlijk zelf gebakken appeltaart.Voor degenen die dat wilde kon de toren beklommen worden.
Het was een zeer interessante bezichtiging.Hartelijk dank Wouter en Liesbeth voor jullie gastvrijheid.


Jeu de boules

28 juni

Met zo’n 20 leden hebben we een gezellige en sportieve middag doorgebracht met jeu de boules.  We hadden de weergoden mee. Er stond een heerlijk briesje zodat het goed uit te houden was in de zon. We begonnen natuurlijk met koffie en een lekkere koek. Daarna werden we in groepjes gedeeld, werden de spelregels uitgelegd en kon het spel beginnen. Er waren duidelijk leden bij die dit meer gedaan hadden. Dat het er fanatiek aan toe ging werd wel duidelijk toen de meetlat er aan te pas moest komen om te kijken welke bal het dicht bij het kleine gele balletje lag.  Iedereen had er plezier in en de sfeer was prima. Na afloop nog een lekker verkoelend drankje. We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde sportieve middag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Cor en Henk, bedankt voor jullie inzet en uitleg. We hebben  genoten  van deze middag.


Happen en Trappen

5 juli

23 Leden hadden zich opgegeven voor Happen en Trappen. Om 9.00 uur vertrokken we vanaf de Boerenbond richting Breda naar het Amrath Hotel waar onze tocht zou beginnen. We begonnen met koffie en appelgebak. Daarna volgde een mooie fietstocht van 14 km voor we aan ons voorgerecht konden beginnen bij Parc Breda op de Markt, een vleessalade of een zalmsalade. We vervolgden onze tocht  van 5 km naar Prinsenbeek voor de soep bij Brasserie de Nieuwe Baan. Zowel de vissoep als de tomatensoep met stokbrood waren heerlijk, Daarna weer 14 km verder, een mooie tocht waarbij we lekker veel in de schaduw konden fietsen. Dat was wel fijn bij een temperatuur van 28 graden.  We kwamen aan bij Golfbaan Landgoed Bergvliet voor ons hoofdgerecht bestaande uit pasta met zalm en kreeftensaus of gepekeld varken met frietjes. Erg lekker. Daarna weer  12 km terug naar het  Amrath Hotel voor het dessert, ijs met vruchtjes.  Om 20.30 waren we weer terug in Dongen. Iedereen heeft genoten  van deze dag. Het was heel gezellig.


Avondfietstochtje

21 aug.

Op waarschijnlijk een van de laatste zomerse dagen in augustus ging de maandagavondfietsclub naar het Loonsche Land bij de Efteling. Ze bestelden koffie en thee en toen er niet voor allemaal een koekje bij was, ging de serveerster er bij halen. Daarna kwam er een ober en constateerde dat het schaaltje met koekjes leeg was. Even later kwam hij terug met een schaal stroopwafeltjes met slagroom er tussen. Geweldig toch. Een tien voor deze ober. Van zoiets word je vrolijk. Of zou het aan de charmes van de dames gelegen hebben?


Najaarsbijeenkomst

5 september

5 September een gedenkwaardige dag. We “verhuizen” met onze vereniging naar de nieuwe Cammeleur. Jaren waren we thuis in het Schouw. Best even wennen aan het grote gebouw. Maar we zullen ons snel thuis voelen in zo’n mooi gebouw. Op deze najaarsbijeenkomst was er ook een fantastisch thema, de Wensambulance. Cees Huijben van de Stichting Wensambulance Brabant kwam vertellen over  het ontstaan ervan, de groei, de financiering en verhalen over de vele mooie ritten, die ze maken met veelal terminale zieken, die nog hun laatste wens in vervulling zien gaan. Ook had hij een Wensambulance bij, zodat we konden zien hoe die er van binnen uitzag.  Iedereen hing aan zijn lippen. De stichting Wensambulance Brabant bestaat geheel uit sponsoring, donaties en giften.  Zij krijgen geen enkele subsidie. Alle medewerkers zijn vrijwilligers.  Ook Vida had een paar collectebussen in de zaal staan waarin leden een kleine bijdrage konden stoppen. Een hard applaus klonk toen na afloop de inhoud van de bussen bekend werd gemaakt. Een prachtig bedrag kon Cees Huijben meenemen naar Boxtel. Leden, bedankt voor jullie gulle gift en Cees bedankt voor een mooie avond vol verhalen.


Fietsdag Woudrichem

7 september

VIDA FIETSDAG 2018

Vrijdag 7 september vertrokken we met 19 dames op de fiets richting Woudrichem. Via het veerpontje in Sprang-Capelle hadden we de eerste stop bij “De Koppelpaarden” in Dussen, waar we koffie/thee hebben gedronken met een heerlijk stuk appelgebak erbij. Van daaruit gingen we verder naar Woudrichem. We konden onze fietsen allemaal wegzetten bij Maddy, dochter van Willie Ackermans. Zo, die stonden in ieder geval veilig. Na een korte wandeling hebben we een heerlijke lunch gebruikt bij restaurant “De Stroming” . Hierna was het tijd voor de stadswandeling, die we met een gids gedaan hebben. Het was heel interessant en Woudrichem is een heel mooi stadje. Op de terugweg naar huis hebben we nog een stop gehad bij “Heerlijk” in Hank en van daaruit weer terug naar Dongen. Het was een mooie fietsdag met gelukkig droog weer.


De Oliemeulen

20 september

Donderdag 20 september stond een bezoek aan de Oliemeulen in Tilburg op het programma. Om 11.00 uur vertrokken we vanaf de Boerenbond en hielden een picknickstop  bij de Hasseltse kapel, dicht bij de Oliemeulen gelegen. Bij de Oliemeulen begonnen we onze tocht langs de diverse reptielen. Soms moest je goed kijken om ze te zien. Buiten waren ook nog diverse dieren te zien. Om 14.00 uur kregen we extra informatie over de slang en spin. Degene die wilde kon de slang om haar nek doen. Ook de spin mocht je in je handen houden. Het diertje bewoog nauwelijks. Al met al een hele leuke excursie. Op de terugweg werd nog even de Moerse hoeve aangedaan voor een afzakkertje. Het was weer een gezellige dag met prachtig weer.


Engeltje en kerstmannetje maken van kralen

26 september

Een gezellige creatieve middag bij Lia Verkooijen. Ze had een heerlijke cake gebakken, dus we begonnen met koffie en cake.We hebben engeltjes en een kerstmannetje gemaakt van kleine kraaltjes. Het bleek toch niet zo simpel als de meesten  dachten. Maar het resultaat was erg leuk. Lia, bedankt voor je gastvrijheid.


Creatieve avond

10 oktober

Woensdag 10 oktober was er een creatieve avond in de Salamander. Met een klein clubje hebben we een ketting gemaakt van bierlipjes. Het was weer een gezellige avond.


Maandagmiddag fietsclub

Intratuin Breda

De kerstshow bekijken bij Intratuin in Breda


De Rooi Pannen

31 oktober

31 Oktober gingen we weer met een kleine 50 leden lunchen bij de Rooi Pannen. Een activiteit waar de leden massaal aan meedoen. Het wordt een traditie om 2 x per jaar naar de Rooi Pannen te gaan. Zoals altijd was de lunch prima en de sfeer gezellig. We begonnen met een tomatensoep.  Het hoofdgerecht bestond uit vis, spinazie en rösti. Het nagerecht was creme brulee. Ook was er nog een verrassing. Onze vereniging heeft meegedaan met de Rabo Clubkascampagne en een medewerkster van de Rabobank kwam onder de lunch de cheque uitreiken met een mooi bedrag van € 935,09. Aangezien we over 2 zalen verdeeld zaten kwamen ze in allebei de zalen het resultaat van de campagne laten zien. We zijn de Rabobank zeer erkentelijk voor zo’n prachtig bedrag en bedanken de leden die gestemd hebben op onze vereniging.


Herfstwandeling

15 november

Dit jaar waren de weergoden ons goedgezind bij de herfstwandeling. Dat was de afgelopen twee jaar wel anders. Toen was het echt snertweer. Met een lekker zonnetje begonnen we aan onze wandeling die startte bij de Jacobushoeve.  Met zo’n 20 leden maakten we een tocht door de Duiventoren met af en toe een “hindernis”. Sommige paden waren moeilijk begaanbaar omdat ze in het bos veel bomen gekapt hebben en die ze nu aan het opruimen waren. Na een klein uurtje wandelen waren we weer terug bij de Jacobushoeve, waar een heerlijke kop erwtensoep voor ons klaar stond.  Trees, bedankt voor het uitzetten van de wandeling.


Vogelvoerpop maken

28 november

Het was weer en gezellige creatieve avond. We hebben een houten frame opgevuld met vogelvoer, zodat het een “soort van pop” leek. Als eerste moest het haar  uitgeplozen worden. Dat was het meeste werk. Daarna werd “de pop” bekleed met mos  ed. en daarna werd het vogelvoer er op gedrapeerd. De vogels in de tuin bij onze leden hebben  deze winter niet te klagen. Als laatste een sjaaltje om de nek en een strikje bovenop. En het resultaat bewijzen de foto’s.


Kerstviering

14 december

Vrijdag 14 december was de Kerstviering, die deze keer werd georganiseerd door de wijk van Bertha. We begonnen deze kerstviering met een mooie dienst.  Typerend was de vergelijking met Tijn, het nagellak jongetje dat zo veel teweeg heeft gebracht. Na de koffie met kerstbrood volgde een kerstbingo. Bertha en Willy lazen een kerstverhaal voor waarbij de leden de getallen, die in het verhaal voorkwamen, op een bingokaart moesten wegstrepen. Er waren mooie prijsjes te winnen.  Na een  drankje en hapje volgde er nog een bingo met een kerstverhaal op rijm.  Daarna volgde nog de verloting van de mooie kerststukjes. We kunnen weer terugkijken op een mooie en gezellige kerstviering