2017

Bekijk alle foto’s van een activiteit door op de foto bij de activiteit te klikken.

Je komt dan terecht bij het fotoalbum en kunt alle foto’s bekijken door naar beneden te scrollen.

Je kunt ook op een foto klikken  en ze dan één voor één bekijken. Rechts boven zie je dan een linkje. Als je dat aanklikt kun je een reactie bij de foto geven.


Jaarvergadering

11 januari

 

Maar liefst 72 leden waren aanwezig bij de jaarvergadering. Na het voorlezen van het kasverslag en het verslag van de notulen van het afgelopen jaar was er tijd voor het ontspannende gedeelte met een optreden van de Ladykantjes. Zij brachten een gezellig stukje muziek ten gehore. Er werd volop meegedeind en meegezongen. We hebben weer  genoten van deze avond.


90 jaar

Bij controle kwam het bestuur er achter dat Toke de Boer vorig jaar april 90 jaar is geworden. Een geweldige leeftijd en een heuglijke gebeurtenis, die we in onze vereniging niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom zijn Nel en Jeanne  bij Toke langs geweest om haar alsnog te feliciteren en een bloemetje aan te bieden. Beter later dan nooit zullen we maar zeggen.


St. Jan den Doper, Oosteind

19 januari

We hebben een bezoek gebracht aan de kerk, St. Jan den Doper, in Oosteind. We werden ontvangen met koffie en zelfgebakken cake. Ondertussen vertelde de gids, een lid van de Heemkundekring, over het ontstaan van de kerk en de veranderingen in de jaren erna. Daarna volgde een rondleiding door de kerk en de sacristie. Hele mooie verhalen over het orgel, de glas in loodramen en de opknapbeurt door veel vrijwilligers van Oosteind. Een hele mooie kerk, die hopelijk nog lang mag blijven bestaan.


Bowlen

17 februari

Met de fiets, bus of auto gingen we naar Merlijn in Oosterhout om te gaan bowlen. Heg was  een gezellige sportieve middag, waar we weer allemaal van genoten hebben.


De Rooi Pannen

10 maart

Met zo’n 50 leden hebben we  geluncht bij de Rooi Pannen. De animo blijft heel groot. Het is ook elke keer weer een verrassing wat de studenten voor ons hebben gemaakt. Het weer was ook heerlijk, zodat veel leden met de fiets kwamen.


Voorjaarsbijeenkomst

15 maart

Els van Oers hield een presentatie over workshops die zij aanbiedt met de nadruk op het fruitsnijwerk. Zij liet zien hoe je prachtige bloemcreaties kunt maken van fruit. Ze had ook vier voorbeelden bij, die je kon winnen door te raden welke groente en fruit er in de “bloemstukken” verwerkt waren. Na de pauze kregen we een appel, kiwi en radijsjes en mochten zelf proberen om er een bloem van te maken. Getuige de foto’s kunnen de meeste wel een workshop gebruiken. Enkele leden deden ons verbaasd doen staan door hun mooie creaties, zij hadden er duidelijk feeling voor. Er werd heel wat afgelachen om de resultaten.  Weer een gezellige avond.


Creatieve avond kaarten maken

5 april

 

Weer een gezellig avondje kaarten maken


Reisje Oudewater

19 april

Om 9.00 uur vertrokken we vanaf ‘t Schouw naar Oudewater voor ons jaarlijks uitstapje. In Montfort werd gestopt voor koffie en gebak. Daarna door naar Oudewater waar we een rondvaart maakten door het pittoreske stadje waarbij een gids uitleg gaf over de huizen en gebouwen die we onderweg tegenkwamen. Hij kon ook veel vertellen over de historie van het stadje. Daarna lunchen bij restaurant Abrona. Vervolgens naar de Heksewaag, waar een gids op een leuke manier kon vertellen over  wat er vroeger allemaal gebeurde, ook hoe je heks werd. We werden allemaal gewogen op de manier zoals ze dat vroeger deden. We kregen een certificaat met  naam en gewicht erop. Daarna konden we nog een uurtje op eigen gelegenheid het stadje verkennen. Aangezien we met de rondvaart al veel gezien hadden, werd al snel een terrasje opgezocht. Lekker in het zonnetje, want de weergoden waren ons goed gezind. Om half zes vertrokken we richting Wagenberg voor het diner. Rond acht uur waren we weer terug in Dongen. Corrie en Willy, bedankt voor het organiseren van het reisje, het was weer geslaagd.


Meerseldreef

16 mei

Om half negen vertrokken we vanaf de Boerenbond richting Meerseldreef. Onderweg werd even een stop gehouden om wat te drinken.We konden jammer genoeg geen koffiepauze inlassen omdat de mis al om 11 uur was. Maar aangekomen in Meerseldreef was er nog voldoende tijd voor een kopje koffie voor de dienst begon. Aan muzikaal talent tijdens de dienst geen gebrek. Een meneer vóór ons dacht een heel koor te moeten vertegenwoordigen, zoveel geluid produceerde hij. Aangezien er geen Lof meer was, was aansluitend aan de dienst de Rozenkrans bidden. De meesten kozen ervoor om op het terras  lekker in het zonnetje hun boterhammetjes op te eten. Daarna nog naar de grot om een kaarsje op te steken en een wandelingetje door het bos te maken. Om kwart voor 2 vertrokken we weer. Bij Jeugdland werd gestopt om het vochtgehalte een beetje aan te vullen, het was erg warm(maar we klagen niet hoor). Na een heerlijk diner bij Beum in Dorst fietsten we weer naar Dongen, waar we rond half 8 arriveerden. Weer een leuke gezellige dag. 


Midgetgolf

30 mei

Weer een middag sportief bezig zijn. Bij de Leemput in Rijen genoten  de leden van het midgetgolfen. Het weer was hen goed gezind.


Tuin Peter Verschure

6 juni

Dinsdag 6 juni hebben we de tuin van Peter Verschure aan de Groenstraat bezocht. Hoewel er veel regen voorspeld was, bleef het de hele rondleiding droog. De weergoden waren ons goed gezind. Met veel enthousiasme en humor vertelde Peter over het ontstaan van de tuin. In de veertig jaar dat hij nu in de Groenstraat woont, heeft hij de tuin van lieverlee ingericht en alle “kunstwerken” zelf gemaakt. Meestal van de boomstammen uit eigen tuin. Een vogeldorp, een boomhut, een hangstoel, dieren, te veel om op de noemen. In zijn tuin heeft hij diverse camera’s hangen, bij de uil en het ijsvogeltje. De verrichtingen van deze dieren zijn te volgen via de webcam. Echt de moeite waard om eens te bezoeken.


Natuurbegraafplaats Alphen

15 juni

Donderdag 15 juni vertrokken we met 19 dames om 9.00 uur bij de Boerenbond voor de jaarlijkse fietsdag. We gingen naar Gilze waar we bij “Samen” koffie hebben gedronken met een heerlijk stuk appelgebak erbij. Vandaar fietsten we via een mooie route naar Alphen waar we om 12.00 uur bij de Kloostertuin een lekkere lunch hadden.  Vandaar gingen we naar de natuurbegraafplaats De Hoevens. Hier kregen we eerst een video presentatie en uitleg. Daarna hebben we een rondleiding gehad over het zeer uitgestrekte gebied van de natuurbegraafplaats. Dit alles was zeer indrukwekkend. Van daar uit zijn we met een tussenstop via bosrijke routes weer richting Dongen gefietst. Het was een mooie fietsdag met heel mooi weer.


Fuchsiakwekerij Zeelenberg

28 juni

 

Met zo’n 30 leden waren we te gast bij fuchsiakwekerij Zeelenberg. We werden gastvrij ontvangen met koffie en cake. Daarna kregen we uitleg over de fuchsia, de verzorging, het toppen en winterklaar maken. Met veel passie vertelde de gastvrouw  Yvonne de Hoog over het kweken van diverse soorten fuchsia’s . Je kon horen en zien dat ze al haar ziel en zaligheid in de planten stak. In 2016 zijn ze in Dongen gestart op de plaats waar vroeger Arjan van Ham gezeten heeft. Oorspronkelijk komen ze uit Rijswijk, maar daar moest het bedrijf plaats maken voor woningbouw. We kregen ook nog een rondleiding door de siertuin die in aanleg was.  Allemaal kregen we een fuchsia mee. Als iedereen goed heeft opgelet en er zorg aan besteed moet met een makkie zijn om er een prachtige plant van te maken.


Fietsen maandagmiddag

Weer een mooi fietstochtje gemaakt. Deze keer naar de golfbaan bij het Efteling hotel.  Tot op heden treffen we het nog steeds met het mooie weer.

 


Altijd weer gezellig. eerst fietsen en dan een lekker bakkie doen. Deze keer bij de Moerse Hoeve


Varen over de singels in Breda

5 september

Op dinsdag 5 september vertrokken we met 24 dames op de fiets naar Breda.
Via een mooie route kwamen we in Breda aan waar we eerst ons lunchpakketje opaten.
Daarna gingen we naar de Haven waar we in 2 sloepen een rondvaart maakten over de Bredase Singels
De gidsen hadden heel veel over de gebouwen te vertellen en het was een prachtig gezicht zo vanaf het water. Voor velen kwam er veel bekends voorbij.Het was een gelaagde dag met gelukkig mooi weer.


Najaarsbijeenkomst

13 september

De najaarsbijeenkomst stond in het teken  van de bingo. Zo af en toe een bingo is altijd weer leuk. Het gaat om de gezelligheid en die was er volop. Bovendien waren er leuke prijsje te verdienen. 


Excursie Schrobbelèr

13 oktober

 

Met 13 leden gingen we naar de Schrobbelèrfabriek in Tilburg. We werden ontvangen met een warme Schrobbelèr met slagroom. Heel verrassend en ook lekker. We kregen uitleg  over het ontstaan van de Schrobbelèr en werd er een film vertoond. Daarna volgde een rondleiding  door het laboratorium en de werkvloer. Weer terug in het proeflokaal kregen we een Schrobbelèr met ijs. En als afsluiter een Schrobbelèr  wat je een beetje moest zien als een advocaatje, maar dan met Scrobbelèr. Ook heel lekker en zacht van smaak. Dit alles bij lekkere meezingmuziek. Een beter begin van het weekend kunnen wij ons niet wensen. Heel geslaagd.


De Rooi Pannen

23 oktober

Met 44 leden gingen we weer lunchen bij de Rooi Pannen. Het is altijd  gezellig dat er zo veel leden meegaan . Eerstejaars studenten verzorgden de lunch.


Cadeaukaartjes maken

1 november

Een gezellig avondje creatief.  Het resultaat mag er weer zijn.


RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE

Donderdag 2 november mocht onze voorzitter Nel de Jong een cheque in ontvangst nemen van de Rabobank Clubkas Campagne. Ongelooflijk wat een groot bedrag en dat allemaal dankzij de leden, familieleden en al die anderen die gestemd hebben op onze vereniging.  Wij willen al die mensen, die gestemd hebben op onze vereniging, heel hartelijk bedanken. Ook willen wij de Rabobank bedanken die het geld beschikbaar heeft gesteld voor deze campagne.


Herfstwandeling

16 november

1

Een echte herfstwandeling en zoals het voorgaande jaar met wat motregen erbij. Echt “snertweer” dus. Maar dat mocht de pret niet drukken. Maar liefst 36 leden deden mee aan deze wandeling, die Trees had uitgezet. Vanaf de Viersprong ging de wandeling naar “de Bergen”, de Kanovijver en het Trimbos. Onderweg moesten de leden diverse vragen beantwoorden.  Daarna was het weer verzamelen bij de Viersprong, waar een heerlijke kop “snert” klaar stond.


Kerstviering

15 december

Woensdag 15 december was de kerstviering. Deze begon met een mooie dienst met zang van ons eigen koor. Daarna  was er koffie met kerstbrood. Vervolgens werd een  leuk toneelstuk opgevoerd met een prachtig decor. Daarna een pauze met een drankje en heerlijke hapjes. Vervolgens werd er een mooi kerstgedicht voorgelezen. We moesten ook creatief aan het werk. We kregen allemaal een doorzichtige kerstbal, welke gevuld moest worden met wat glitters, een bonbon en een wenskaartje, waarna ze weer ingeleverd moesten worden. Ten slotte nog een mooi kerstgedicht. Daarna volgde de verloting van de kerststukjes en de lichtjes. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen  een kerstbal mee, die we gemaakt hadden, met daarin een wens van een ander lid. Een heel geslaagde avond met dank aan Jeanne Broekhoven en haar wijk, die deze avond georganiseerd hadden. 


Kerststuk maken

18  december

Maandag 18 december gingen we met 6 dames naar kwekerij Zeelenberg aan de Fazantenweg om een kerststuk te maken. Na een hartelijk welkomdoor Yvonne, kregen we eerst koffie en koek aangeboden. Daarna kregen we de materialen en konden we aan de slag. Iedereen was druk bezig om er een mooi stuk van te maken. Er was volop keuze wat je mocht gebruiken. We waren allen dan ook zeer tevreden over het resultaat. Toen we allemaal klaar waren kregen we nog een heerlijk sapje aangeboden. Het was een leuke middag met veel uitleg.