2022

Bekijk alle foto’s van een activiteit door op de  link te klikken die boven of onder de foto staat

Cadeaukaartje maken

21 januari

We zijn weer voorzichtig begonnen met de activiteiten, die kunnen binnen de corona regels. De creatievelingen hebben zich weer kunnen uitleven en mooie cadeau kaartjes gemaakt.


Bowlen

11 februari


https://photos.app.goo.gl/gtimvDx6opTijTvA9

Donderdag 10 februari gingen we met 11 dames weer naar de bowling. Iedereen was erg blij dat dit ook weer kon. Dit bleek ook hoe fanatiek iedereen was. Het was na lange tijd weer een heel gezellige middag.

—————————————————————————————————————

Huis ter Heide

23 februari

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220223_140238-1024x768.jpg

https://photos.app.goo.gl/ncLZM477msz2KG3j8

Woensdag 23 februari kregen we een rondleiding bij natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer. We werden in twee groepen verdeeld. Iedere groep ging met een natuurgids en een gids van de begraafplaats op pad door het uitgestrekte gebied van Huis ter Heide. De gidsen waren erg enthousiast om over de natuur en de begraafplaats te vertellen, waardoor het een zeer interessante rondleiding was. Deze werd afgesloten met koffie/thee met koek en nog een filmpje.

—————————————————————————————————–

Rooi Pannen

10 maart

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0213-1024x683.jpg

https://photos.app.goo.gl/RbK3po7Q8Yqsmf556

Na 2 jaar konden we eindelijk weer eens bij de Rooi Pannen gaan lunchen. Omdat het heerlijk weer was waren de meeste leden met de fiets gekomen. We begonnen met een heldere groente soep, het hoofdgerecht bestond uit aardappelpuree met spinazie, kabeljouwmousse en een stukje zalm. Daarna kregen we nog een glaasje mangomousse met slagroom. De leerlingen hadden weer hun best gedaan. —————————————————————————————————

Voorjaarsbijeenkomst

23 maart

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0216-1024x683.jpg

https://photos.app.goo.gl/5NZrqQGCqLnaiiYM6

De voorjaarsbijeenkomst was weer de eerste bijeenkomst in lange tijd. Veel leden waren naar de Viersprong gekomen. Nel opende de bijeenkomst met een mooi gedicht. Daarna deed Willie verslag van de kascontrole en las Jeanne het verslag voor van de activiteiten van de afgelopen 2 jaar. Vervolgens kwam Anita ons iets vertellen over het ANWB Automaatje. Vrijwilligers vervoeren ouderen en soms ook jongeren. Als je vervoer nodig hebt omdat je b.v. niet zo goed meer ter been bent of om een andere reden, dan kun je contact opnemen met Automaatje en zij regelen een afspraak met een chauffeur, die jou naar het plek van bestemming brengt. In de pauze was er een drankje en hapje en daarna kon degene die wilde een spelletje spelen. Favoriet was wel Rummikub, hoewel veel leden het wel gezellig vonden om wat bij te praten na zo’n lange tijd.


Lentewandeling

20 april

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220420_111038-1024x768.jpg

https://photos.app.goo.gl/ZTpvSBTiCmqjnqJQ8

Woensdag 20 april ging een groep dames mee met de lentewandeling. Het was prachtig weer om op pad te gaan. Een mooie route ging door de Bergen en door het Trimbos aan de Oude Baan.  Enkele dames deden zelfs wat oefeningen. Er was ook een vragenlijst over Dongen die beantwoord moest worden. Na de wandeling was er lekkere soep met stokbrood bij De Viersprong. Iedereen heeft er weer van genoten.Hasseltse Kapel

4 mei

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0242-1024x683.jpg

https://photos.app.goo.gl/6XgUCWjxJRoFy1Eh7

4 mei middaggroep

In de meimaand is het traditie om naar de Hasseltse kapel te gaan om te bidden en een kaarsje op te steken voor wie je wilt. In een heerlijk lentezonnetje fietsten we met 17 dames naar Tilburg naar de kapel. Stina had een rozenkrans bij, dus die wilde wel voorbidden. Na afloop hebben we na afloop nog koffie/thee gedronken op het terras bij de Moerse Hoeve.

2 mei avondgroep

Na 2 jaar gingen we weer naar de Hasseltse kapel. Even een moment van stilte voor jezelf, een kaarsje aansteken en wat snoep bij de kraampjes kopen. Op de terugweg lekker wat drinken bij de Moerse Hoeve.


Meerseldreef

17 mei

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220517_122836-1024x768.jpg

https://photos.app.goo.gl/ktzZTuGfjA45LgiB8

Op een mooie zonnige dag gingen we met 18 dames op de fiets naar Meerseldreef. Op de heenweg werd koffie/thee gedronken bij de Fazant in Ulvenhout. In Meerseldreef zijn we naar de Maria grot gegaan voor een moment van bezinning en kaarsjes aan te steken. Er was ook de mogelijkheid om door het park te wandelen. Bij koffiehuis Martens in Meerseldreef werd genoten van een heerlijke lunch. Op de terugweg nog even een stop om iets te drinken bij Jeugdland in Ulvenhout en vandaar weer terug naar Dongen. Het was voor iedereen een heel fijne dag.

——————————————————————————————–

De Schelleboom

23 mei

https://photos.app.goo.gl/JtS8NNqPce8oSeri9

Met 21 leden gingen we op de fiets naar Oosterhout voor een bezoekje aan de Schelleboom, voor veel van ons onbekend. De Schelleboom is een theater waar max. 80 mensen in kunnen, heel intiem en een hele aparte inrichting. Het was een voormalige pottenbakkerij. Veel van de pottenbakkerij was terug te zien b.v. onder het podium en onder een glasplaat in de zaal zelf. We begonnen de middag met koffie en een worstenboordje. Daarna kregen we in het theater uitleg over de oude pottenbakkerij en het ontstaan van de Schellenboom. Zeker een aanrader om er een keertje te gaan kijken. Weer een zeer geslaagde activiteit.


Natuurtuin Kandoel

7 juni

https://photos.app.goo.gl/bkUGKPXicp7MDswv8

Dinsdag 7 juni was er een rondleiding in de natuurtuin Kandoel in de Groenstraat. Een gids van natuurvereniging Ken en Geniet verzorgde de rondleiding en wist veel te vertellen over de natuurtuin.

———————————————————————————————-

Happen en trappen

23 juni

https://photos.app.goo.gl/HVCzzASDDB7mGXH59

Fietstocht Toerlezjoere

Met 23 leden vertrokken we donderdag 23 juni voor een fietstocht van ongeveer 60 km. Vanaf de Boerenbond fietsten we naar Smaak Lokaal in Rijen voor koffie met gebak. Via een mooie route kwamen we bij De Tussenstop in Molenschot voor ons voorgerecht. Daarna vertrokken we naar de Hooikar in Gilze voor de soep. Bij een temperatuur van 32 graden waren we blij dat we veel door de bossen reden. Het hoofdgerecht kregen we bij D’n Brooy en het nagerecht werd gereserveerd bij de Jacobushoeve, lekker dicht bij huis. We kunnen terugkijken op een mooie fietstocht, lekker eten en prachtig weer.


Najaarsbijeenkomst

7 september

https://photos.app.goo.gl/kBvQGQtSso2tjKgG8

Op een goed bezochte najaar bijeenkomst kregen we voorlichting over oplichtingspraktijken vanuit Stichting Gezondheid en Welzijn. Op een komische en ludieke manier wist een team van 4 spelers uitleg te geven over verschillende manieren van oplichting en zogenaamde ” babbeltrucs”. Aan de hand van diverse casussen werd inzichtelijk gemaakt hoe de oplichters te werk gaan. Wat je moet doen als er bij de pinautomaat mensen te dicht achter je staan, hoe te handelen als er iemand aan de deur komt, die je niet kent. Nooit zomaar iemand binnenlaten, zelfs niet als er iemand voor de deur staat met politie uniform, thuiszorg en pakketdienst. Hopelijk maken we het niet mee maar nu weet je waar je op moet letten. Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dongen. Ook de wijkagent was aanwezig. Van de gemeente Dongen kregen alle aanwezige leden een hoesje voor hun bankpas, dat beschermt tegen het ongewenst uitlezen van je gegevens. Weer een geslaagde avond

————————————————————————————————–

High tea

16 september

https://photos.app.goo.gl/45h17cwHC3LTJPeDA

34 Leden waren aanwezig voor een High tea in de ontmoetingsruimte van dr. Maassen. Het bestuur had veel lekkere hapjes klaar gemaakt met wat hulp van Lia Verkooijen. De zoete en hartige hapjes vonden gretig aftrek. Iedereen kletste gezellig met elkaar onder het genot van de lekkere hapjes en de koffie/thee en frisdrank. Een middag die zeker voor herhaling vatbaar is. Bestuur en Lia, heel hartelijk dank voor jullie inzet, wat deze middag tot een succes maakte


LocHal, Tilburg

29 september

https://photos.app.goo.gl/HnEvVmqY2AnGDKov7

Donderdag 29 september gingen we naar de LocHal in Tilburg. De LocHal is een voormalige werkplaats in de Spoorzone van Tilburg, die van 2017 tot 2019 is omgebouwd tot centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting, met als grootste gebruiker de hoofdvestiging van De Bibliotheek Midden-Brabant. We kregen daar een rondleiding door een gids die ons er heel veel over kon vertellen. Het was zeer interessant om dit te zien.


Rabo Support

Iedereen die op Vida gestemd heeft heel erg bedankt


De Rooi Pannen

13 oktober

https://photos.app.goo.gl/DJoSJB27bFQ641dq8

Met zo’n 40 leden gingen we weer lunchen bij de Rooi Pannen. De leerlingen hadden flink hun best gedaan. Bij elk gerecht werd uitleg gegeven wat er allemaal inzat en al de gerechtjes waren een lust voor het oog, heel mooi opgemaakt net als in een sterrenrestaurant. Heel apart en lekker. Weer genoten.

——————————————————————————————————

Hertfstwandeling

21 oktober

https://photos.app.goo.gl/FGpkufq5WeJjVDBa8

Vrijdag 21 oktober gingen we met 19 dames en een IVM gids op pad in boswachterij Dorst. Met veel uitleg over de omgeving en de paddenstoelen die er heel veel staan dit jaar genoten we van een heerlijke wandeling. Jammer dat we halverwege een flinke bui kregen, maar dat kon de pret niet drukken. Na deze wandeling hebben we heerlijke courgette soep met lekker brood erbij gegeten bij Bos en Co.


Kerstkaarten maken

November

https://photos.app.goo.gl/LYKrSQMCpzvWrGUp9

21 leden zijn weer creatief bezig geweest met kerstkaarten maken

——————————————————————————————–

Wijnproeverij

25 november

https://photos.app.goo.gl/KyohYu5pKzmwSL1F8

Voor deze wijnproeverij waren w

e te gast bij het echtpaar Jan en José Mol. Zij vertelden enthousiast over de wijn en waar de wijn vandaan kwam. 10 verschillende wijnen werden geproefd en tussendoor konden we genieten van diverse hapjes


Kerstviering

14 december

https://photos.app.goo.gl/b3bZDE5qqzihUnQY9

De kerstviering was weer een gezellige bijeenkomst, die mede te danken was aan Coby en Ari Tabeling, die zorgden dat de sfeer er goed in zat met de muzikale bingo. De kerstviering begon, zoals van oudsher gebruikelijk is, met een overweging die in het teken stond van vrijheid. Daarna was er koffie en een beschuit met muisjes, gevolgd door de muzikale bingo met lekkere meezingers. Tussentijds was er nog een rondje koffie met kerstbrood en een drankje en hapje. De leden kregen na afloop een mooi aandenken aan deze gezellige kerstviering.

——————————————————————————————————

Kerststuk maken

15 december

https://photos.app.goo.gl/fFX5TUZuiJgFXMBD7

In een gezellige warme ruimte bij Cor van Loon hebben we met 14 leden een mooi kerststuk gemaakt. Lenie heeft heel wat winkels af moeten gaan voor ze alles had voor het maken van het kerststuk. Maar het resultaat was er naar. Allemaal op dezelfde wijze maar toch bij iedereen net even anders. Lenie, bedankt.