2022

Bekijk alle foto’s van een activiteit door op de  link te klikken die boven of onder de foto staat

Cadeaukaartje maken

21 januari

We zijn weer voorzichtig begonnen met de activiteiten, die kunnen binnen de corona regels. De creatievelingen hebben zich weer kunnen uitleven en mooie cadeau kaartjes gemaakt.


Bowlen

11 februari


https://photos.app.goo.gl/gtimvDx6opTijTvA9

Donderdag 10 februari gingen we met 11 dames weer naar de bowling. Iedereen was erg blij dat dit ook weer kon. Dit bleek ook hoe fanatiek iedereen was. Het was na lange tijd weer een heel gezellige middag.

—————————————————————————————————————

Huis ter Heide

23 februari

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220223_140238-1024x768.jpg

https://photos.app.goo.gl/ncLZM477msz2KG3j8

Woensdag 23 februari kregen we een rondleiding bij natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer. We werden in twee groepen verdeeld. Iedere groep ging met een natuurgids en een gids van de begraafplaats op pad door het uitgestrekte gebied van Huis ter Heide. De gidsen waren erg enthousiast om over de natuur en de begraafplaats te vertellen, waardoor het een zeer interessante rondleiding was. Deze werd afgesloten met koffie/thee met koek en nog een filmpje.

—————————————————————————————————–

Rooi Pannen

10 maart

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0213-1024x683.jpg

https://photos.app.goo.gl/RbK3po7Q8Yqsmf556

Na 2 jaar konden we eindelijk weer eens bij de Rooi Pannen gaan lunchen. Omdat het heerlijk weer was waren de meeste leden met de fiets gekomen. We begonnen met een heldere groente soep, het hoofdgerecht bestond uit aardappelpuree met spinazie, kabeljouwmousse en een stukje zalm. Daarna kregen we nog een glaasje mangomousse met slagroom. De leerlingen hadden weer hun best gedaan. —————————————————————————————————

Voorjaarsbijeenkomst

23 maart

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0216-1024x683.jpg

https://photos.app.goo.gl/5NZrqQGCqLnaiiYM6

De voorjaarsbijeenkomst was weer de eerste bijeenkomst in lange tijd. Veel leden waren naar de Viersprong gekomen. Nel opende de bijeenkomst met een mooi gedicht. Daarna deed Willie verslag van de kascontrole en las Jeanne het verslag voor van de activiteiten van de afgelopen 2 jaar. Vervolgens kwam Anita ons iets vertellen over het ANWB Automaatje. Vrijwilligers vervoeren ouderen en soms ook jongeren. Als je vervoer nodig hebt omdat je b.v. niet zo goed meer ter been bent of om een andere reden, dan kun je contact opnemen met Automaatje en zij regelen een afspraak met een chauffeur, die jou naar het plek van bestemming brengt. In de pauze was er een drankje en hapje en daarna kon degene die wilde een spelletje spelen. Favoriet was wel Rummikub, hoewel veel leden het wel gezellig vonden om wat bij te praten na zo’n lange tijd.


Lentewandeling

20 april

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220420_111038-1024x768.jpg

https://photos.app.goo.gl/ZTpvSBTiCmqjnqJQ8

Woensdag 20 april ging een groep dames mee met de lentewandeling. Het was prachtig weer om op pad te gaan. Een mooie route ging door de Bergen en door het Trimbos aan de Oude Baan.  Enkele dames deden zelfs wat oefeningen. Er was ook een vragenlijst over Dongen die beantwoord moest worden. Na de wandeling was er lekkere soep met stokbrood bij De Viersprong. Iedereen heeft er weer van genoten.Hasseltse Kapel

4 mei

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0242-1024x683.jpg

https://photos.app.goo.gl/6XgUCWjxJRoFy1Eh7

4 mei middaggroep

In de meimaand is het traditie om naar de Hasseltse kapel te gaan om te bidden en een kaarsje op te steken voor wie je wilt. In een heerlijk lentezonnetje fietsten we met 17 dames naar Tilburg naar de kapel. Stina had een rozenkrans bij, dus die wilde wel voorbidden. Na afloop hebben we na afloop nog koffie/thee gedronken op het terras bij de Moerse Hoeve.

2 mei avondgroep

Na 2 jaar gingen we weer naar de Hasseltse kapel. Even een moment van stilte voor jezelf, een kaarsje aansteken en wat snoep bij de kraampjes kopen. Op de terugweg lekker wat drinken bij de Moerse Hoeve.


Meerseldreef

17 mei

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220517_122836-1024x768.jpg

https://photos.app.goo.gl/ktzZTuGfjA45LgiB8

Op een mooie zonnige dag gingen we met 18 dames op de fiets naar Meerseldreef. Op de heenweg werd koffie/thee gedronken bij de Fazant in Ulvenhout. In Meerseldreef zijn we naar de Maria grot gegaan voor een moment van bezinning en kaarsjes aan te steken. Er was ook de mogelijkheid om door het park te wandelen. Bij koffiehuis Martens in Meerseldreef werd genoten van een heerlijke lunch. Op de terugweg nog even een stop om iets te drinken bij Jeugdland in Ulvenhout en vandaar weer terug naar Dongen. Het was voor iedereen een heel fijne dag.

——————————————————————————————–

De Schelleboom

23 mei

https://photos.app.goo.gl/JtS8NNqPce8oSeri9

Met 21 leden gingen we op de fiets naar Oosterhout voor een bezoekje aan de Schelleboom, voor veel van ons onbekend. De Schelleboom is een theater waar max. 80 mensen in kunnen, heel intiem en een hele aparte inrichting. Het was een voormalige pottenbakkerij. Veel van de pottenbakkerij was terug te zien b.v. onder het podium en onder een glasplaat in de zaal zelf. We begonnen de middag met koffie en een worstenboordje. Daarna kregen we in het theater uitleg over de oude pottenbakkerij en het ontstaan van de Schellenboom. Zeker een aanrader om er een keertje te gaan kijken. Weer een zeer geslaagde activiteit.


Natuurtuin Kandoel

7 juni

https://photos.app.goo.gl/bkUGKPXicp7MDswv8

Dinsdag 7 juni was er een rondleiding in de natuurtuin Kandoel in de Groenstraat. Een gids van natuurvereniging Ken en Geniet verzorgde de rondleiding en wist veel te vertellen over de natuurtuin.

———————————————————————————————-

Happen en trappen

23 juni

https://photos.app.goo.gl/HVCzzASDDB7mGXH59

Fietstocht Toerlezjoere

Met 23 leden vertrokken we donderdag 23 juni voor een fietstocht van ongeveer 60 km. Vanaf de Boerenbond fietsten we naar Smaak Lokaal in Rijen voor koffie met gebak. Via een mooie route kwamen we bij De Tussenstop in Molenschot voor ons voorgerecht. Daarna vertrokken we naar de Hooikar in Gilze voor de soep. Bij een temperatuur van 32 graden waren we blij dat we veel door de bossen reden. Het hoofdgerecht kregen we bij D’n Brooy en het nagerecht werd gereserveerd bij de Jacobushoeve, lekker dicht bij huis. We kunnen terugkijken op een mooie fietstocht, lekker eten en prachtig weer.